Bijuterie arhitecturala, casa de protocol a Regelui Carol al II-lea, Bucuresti

Caracteristici

ZONA
Universitate
Suprafata utila
2000 mp
Suprafata construita
2500 mp
Suprafata Teren
1060 mp
Nr. camere
30
An constructie
1925
Regim de inaltime
D+P+2E+M

Desfasurare

In prezent, imobilul trece printr-un amplu proces de reconsolidare si reamenajare si in urma acestora va beneficia de incalzire moderna cu centrala termica pe gaz si pompa de caldura. 

Acoperișul cu solzi de pește din tablă cu romburi, care ii dau o eleganta geometrica deosebita, precum si sistemul pluvial, au fost complet reinnoite.

Instalatiile au fost refacute in totalitate, intregul imobil adaptandu-se standardelor actuale.

Fațada a fost restaurată, toată tâmplăria a fost înlocuită păstrând farmecul si elementele arhitecturale. 

De asemenea, in interior, s-au păstrat anumite elemente arhitecturale și ornamente ce amintesc de perioada interbelică: semineul de marmură, stucaturile de pe tavanele saloanelor înalte, ușile cu tâmplăria originară și cu cristal, feroneria ușilor de la intrare și a balcoanelor, capiteluri de coloane ce străjuiesc intrarea și balcoanele elegante.

Volumetria și ornamentica vilei îi conferă o extravaganță ce o încadrează din punct de vedere arhitectural în stilul eclectic târziu. 

Stilul eclectic reiese din frizele decorative cu elemente vegetale, denticulii de la cornișă, feroneria ușilor și a balcoanelor, ancadramentele ferestrelor. 

În perioada interbelică, imobilul dispunea de două lifturi (ale căror elemente elegante de feronerie încă s-au păstrat), o scară monumentală pentru proprietari,o scară secundară pentru personalul administrativ si o seră monumentală pe 3 nivele ce își păstrează feroneria dantelată. 

Exista o aripă special proiectată ce deservea personalul administrativ, astfel încât intimitatea proprietarilor ce aveau acces la saloanele principale ale casei era asigurată.

Proprietatea se poate vinde in stadiul actual sau la cheie.

Interiorul a fost recompartimentat și pregătit pentru funcțiunea de hotel ce respectă toate cerințele actuale. 

Descriere

Cladirea, monument istoric din secolul XX, se afla pe o strada linistita din centrul Bucurestiului, inconjurata de imobile proiectate de mari arhitecti ai vremii, precum Petre Antonescu, Arghir Culina  sau Tiberiu Niga. 

Cladirea a fost proiectata cu 30 de camere si dependinte, 8 balcoane spectaculoase si insumeaza peste 2.000 mp utili dispusi pe demisol, parter, doua etaje si mansarda.

Casa are o istorie fascinanta si complexa, strans legata de evenimente politice si sociale ale Romaniei din secolul XX.

Construita in 1925, intr-o perioada in care conceptul de locuire semi-colectiva incepea sa se cristalizeze, cladirea a fost ridicata pe un teren ce ii apartinea lui Scarlat Constantinescu.

Potrivit unor surse, casa ar fi gazduit-o pe Elena Lupescu in timpul ,,intoarcerii neoficiale’’ in tara a lui Carol al II-lea. De asemenea, se spune ca a servit si drept casa  de protocol pentru acesta.

In perioada comunista, casa a fost nationalizata si a devenit sediul RomaniaFilm- la  acea vreme s-au facut modificarile necesare pentru amenajarea unei camere speciale  proiectiei filmelor supuse cenzurii, la care se pare ca participa uneori si Nicolae  Ceausescu.


download pdf
Vanzare
Regatta cod
RGT40447

Contacteaza-ne

Rezidential
+40724558848
iulia.antochi@regatta.ro
Va rugam sa confirmati termenii si conditiile
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.