Proprietatea oferita spre vanzare este situata in inima Bucurestiului, in apropiere de Piata Universitatii, strada Batistei, a Teatrului National si a Hotelului Intercontinental.
Pe o raza de circa 500 m distanta fata de aceasta superba proprietate se afla statia de metrou Universitate, Universitatea Bucuresti, Hotel Intercontinental, mai multe statii de tramvai, troleibuz si autobuze. In imediata apropiere sunt de asemenea o serie de atractii turistice si numai: 2 parcuri mari si frumoase, cafenele, pub-uri si bistro-uri, festivaluri stradale, librarii, centrul istoric, licee si universitati.
Vila a fost construita special, la cererea exclusiva a Mathildei Radoi undeva intre anii 1896 -1897, intr-o vreme cand foarte putine femei detineau proprietati.
A fost construita intr-un frumos stil eclectic cu influente neo – gotice si frumoase imbinari de elemente caracterizate mai tarziu prin ceea ce se numeste stil Neo -Romanesc.
Arhitectul pe care Matilda Radoi l-a ales pentru a realiza casa visurilor sale a fost N.C. Michaescu iar varul acesteia cunoscutul pictor Stefan Luchian a realizat ceea ce se poate numi decorarea interiorului. Luchian, care fusese scolit la Paris si Munchen si a realizat pictura si decorul interior al fastuoasei proprietati impreuna fiind ajutati de mai multi prieteni, acestia la randul lor, cunoscuti pictori si artisti ai vremii: arhitect Alexandre Clavel si pictorii N. Vermont, Constantin Artachino, Al. Bogdan.
Intrare principala - geamuri de sticlă sculptate și decor bogat în ipsos, tavane decorate.
Holul central a fost complet acoperit la cererea generalului cu tapet din matase, cu marigini din lemn masiv, ceea ce a facut recuperarea pricturilor originale, absolut imposibila.
Holul de receptie - decorat cu motive florale și naturale, purtând semnătura lui Luchian deasupra uneia dintre uși, fiind gravat anul 1987.
Camera de zi a Mathildei - Luchian își expune măiestria: a pictat pe tencuială pieptănată orizontal, rezultând un efect de tapiserie falsă care se transformă complet în lumină. Tavanul este, de asemenea, opera sa - pasteluri ușoare și transparențe de muze și îngeri. Vitraliile din sticlă din Polonia, lambriurile din stejar și o nișă care răspunde in mod simetric celei din holul alăturat completează camera.
Suprafete:
Suprafata desfasurata: 932,25 mp
Suprafete utile:
Demisol: 238 mp
Parter: 238 mp
Etaj 1: 146 mp
Suprafata totala de teren: 1242,15 mp