Suprafata construita desfasurata: 2.115 mp
Suprafata teren: 1.076 mp
Amprenta la sol: 586 mp
Curte libera: 490 mp
Proprietatea este alcatuita dintr-un ansamblu de 3 imobile.
Imobilul principal A dispus (1111,54 mp): D+P+E+2M
Corpul secundar B dispus (112,32mp): P+E
Corpul adiacent C dispus (209,30 mp): Subsol Tehnic
Corpul Secundar B: Parter + 1 Etaj
Suprafata utila: 112,32 mp, fiind construit pe 2 nivele, compartimentate astfel:
Parter: Garsoniera 46,20 mp + Hol 9,96 mp;
Etaj 1: Garsoniera 46,20 mp + Hol 9,96 mp.
Proprietate este construita in inima Bucurestiului, la numai cateva minute distanta fata de Piata Romana si Piata Victoriei, pe una dintre strazile adiacente Caii Victoriei, beneficiind de acces facil catre toate punctele de interes ale orasului.
Proprietatea are in vecinatate mai multe institutii publice, muzee, licee, scoli, restaurante si cafenele.
Scurt istoric:
Imobilul a fost construit la sfarsitul secolului XIX de catre un arhitect francez, fiind o cladire deosebita, cu arhitectura de exceptie, in stil Baroc (linii curbe, decoratie bogata, intensitate si mesaj direct).
Casa a fost construita in una dintre cele mai reprezentative zone ale Capitalei, Piata Amzei, o zona constituita in 1841 intre Calea Victoriei si Bulevardul Magheru, initial denumita Piata Mica. In jurul Bisericii Amzei, aveau resedinta unele din cele mai puternice familii ale vremii, de la Marghiloman la Kretulescu, de la Arion la Chrissoveloni.
Aici este amplasata si vila Radu Arion, descendent al unei vechi familii de boieri - fiul senatorului Scarlat Arion si diplomat care a sfidat guvernul de la Bucuresti in anul 1945 refuzand sa se intoarca in Romania sub regimul impus de fortele sovietice. Casa din Bucuresti, a apartinut senatorului Scarlat C.Arion, care a primit-o zestre de la sotia sa Ecaterina Christopoulos, a patra generatie dupa Athanasios Christopoulos, un poet cunoscut al grecilor.
Peste ani, resedinta prestigioasa de alta data a schimbat mai multi proprietari, ajungand in 1990 in portofoliul unei societati comerciale, care a demarat lucrarile de consolidare, restaurare, extindere si modernizare intre anii 1993 si 1995.
Descriere proprietate:
Corpul principal este dispus pe D+P+E+2M si are o arhitectura foarte frumoasa, cu numeroase spatii deschise si generoase si frumos personalizate, cu decoruri interioare deosebite: statui, vitralii, picturi murale, frontoane, usi din lemn sculptate si scari monumentale, marmura de Carara, candelabre cristal Bohemia etc.
Conexiunea intre etaje se realizeaza printr-o scara larga, luminoasa, impresionant decorata cu vitralii si mana curenta din lemn masiv.