Apartamentul in care a locuit Balcica Maciuca, scriitoare si distins istoric de arta, fiica lui Octavian Mosescu, primarul legendar al Balcicului, orasul alb, ferecat, de pe Coasta de Argint, si parintele fenomenului artistic unic care s-a născut aici, gratie sprijinului Reginei Maria, se afla pe strada Romulus, in nord-estul Cartierului Evreiesc, in apropiere de Cartierul Armenesc, din Centrul Bucurestiului.
Suprafata construita 200 mp;
Cuprinde 1 living cu dining, bucatarie, 2 dormitoare, 1 birou, baie, sas, camera serviciu, 2 debarale, 3 balcoane, logie, boxa subsol;
Are camere inalte, luminoase, spatii pentru depozitare etc.;
Se vinde cu tablouri (inclusiv icoane), sculpturi, biblioteca, argintarie si sticlarie de colectie.
Complet mobilat (mobilier Biedermeier);
Istoric:
In apartament a locuit si a creat fiica lui Octavian Mosescu si a frumoasei Penca Mosescu, fosta Dobref, o bulgaroaica cu studii de canto, absolvite la Viena, pe care tanarul primar a cunoscut-o la o serata, dupa ce muziciana a sustinut un recital.
Fosta proprietara a cunoscut la Balcic, de la o varsta frageda, personalitati ca Lucian Grigorescu, Tonitza, Steriadi, Pallady, Ghiaţă, Dărăscu, Adrian Maniu, Tudor Vianu, Ion Marin Sadoveanu, Ion Pillat, Jean Bart, Oskar Walter Cisek, Camil Resu, Jean Steriadi, Gheorghe Anghel, Camil Petrescu, Hrandt Avachian, George Vraca, Puiu Iancovescu, Calboreanu si multi altii.
Dupa cedarea Cadrilaterului, familia Balcicai a trebuit sa paraseasca orasul, insa spatiul din Bucuresti evoca lumea picturii, a romanului si a poeziei interbelice specifice lui.
Atmosfera intesata cu elemente orientale, imprumutate din cartierul tataresc al copilariei si artistii care au creat la Balcic o noua viziune picturala, regasiti in imobilul de pe strada Romulus, din capitala, ii confera o valoare inestimabila.