Regatta Real Estate a încheiat în acest an circa 170 de tranzacţii, cu o valoare totală de 25 milioane euro

News

Regatta Real Estate, companie de consultanţă imobiliară cu capital românesc, a tranzacţionat în acest an proprietăţi în valoare de 25 milioane de euro, în circa 170 de contracte, şi este discuţii pentru a vinde proprietăţi ce valorează alte 10 milioane euro.

”2017 este un an promiţător, pe fondul interesului pentru România din ce în ce mai ridicat, în contextul evenimentelor geopolitice din Europa. România este o ţară sigură şi acesta este un criteriu foarte important pentru investitorii străini”, spune Eduard Uzunov, preşedinte Regatta Real Estate.

Numărul străinilor care se stabilesc în România este în creştere, ca şi al celor care vizitează periodic ţara noastră pentru întâlniri de afaceri, însă ei nu sunt interesaţi să închirieze proprietăţi foarte scumpe, ci de nivel mediu.

 În tendinţele ultimelor luni se remarcă un interes ridicat al investitorilor pentru terenuri situate în zona Theodor Pallady (unde IKEA va deschide al doilea magazin în 2018), dar şi în zona Timpuri Noi (unde IKEA dezvoltă un proiect de birouri).

“Se observă o preferinţă a dezvoltatorilor şi investitorilor pentru terenuri şi proiecte în zone unde există proiecte-ancoră, aşa cum este cazul IKEA sau proiectului rezidenţial La Stejarii, care atrag déjà un anumit trafic în zona respectivă. De asemenea, interesul pentru vilele istorice este în creştere“, spune Eduard Uzunov.

Cele mai scumpe proprietăţi vândute de compania imobiliară în 2016 sunt două vile istorice, cu preţuri de 2,5 milioane euro, respectiv 3 milioane de euro, situate în zone centrale din Capitală.  Cea mai scumpă proprietate istorică aflată în prezent în portofoliul companiei este Palatul Spayer, al cărui preţ este de circa 4,5 milioane euro.

În total Regatta Real Estate  are în portofoliu proprietăţi în valoare de peste un miliard de euro, dintre care apartamente în valoare de 150 mil. euro, vile în valoare de 350 mil. euro şi terenuri de 285 mil. euro, în timp ce diferenţa de peste 200 mil. euro este reprezentată de spaţii comerciale şi industriale

This site uses cookies. Sailing further you agree on the use of cookies.